Despre albirea dintilor

Daca sunteti sau ati fost fumatori, beti cafea, sau alte bauturi colorate, cel mai probabil culoarea dintilor dumneavoastra a avut de suferit de-a lungul timpului. Atunci cand periajul dintilor nu mai poate opri acest proces, cautam solutia consta in tratamentele de albire a dintilor si anume la albirea profesionala realizata de dentist. Aceste solutii profesionale folosec laserul, albirea, sau o combinatie intre cele doua. Doriti o schimbare radicala si de succes? Tratamentul de albire a dintilor cu lampa ZOOM Advanced Power este solutia.

Informatii utile

Ce presupune albirea dintilor cu sistemul Zoom Advanced Power?

Sistemul de albire dentara Zoom este cea mai noua metoda de albire dentara care se realizeaza de catre un medic dentist, in cabinetul de stomatologie, dotat cu lampa de albire UV Zoom Advanced Power.

Eficacitatea si siguranta sistemului Zoom a fost demonstrata prin numeroase studii efectuate de-a lungul anilor in întreaga lume si s-a dovedit stiintific ca acest sistem de albire dentara este cel mai sigur pentru smaltul dentar iar rapiditatea in obtinerea rezultatelor dorite face ca sistemul Zoom sa fie metoda de albire dentara preferata de medicii dentisti americani.

Dupa realizarea unui consult de specialitate de catre medicul dentist, se vor realiza fotografii initiale ale dintilor, cat si finale pentru a putea compara ulterior diferentele de culoare. Daca dintii prezinta tartru sau coloratii extrinseci (cele de pe suprafata dintelui), acestea vor fi indepartate prin realizarea unei igienizari profesionale complete, ce presupune detartraj cu ultrasunete, air-flow si periajul profesional. Apoi, se realizeaza izolarea dintilor si aplicarea gelului de albire Zoom care va fi activat de lumina data de lampa de albire Zoom Advanced Power, in 3 sedinte, fiecare a cate 15 minute, iar la finalul celor 45 de minute, se vor efectua fotografiile finale, care pot fi comparate cu cele de la inceputul tratamentului, diferentele fiind vizibile imediat.

Albirea dintilor se va produce datorita substantei de albire dentara Zoom aplicata pe dintii pacientului si activata de lumina emisa de lampa de albire Zoom, susbtanta de albire dentara utilizata in tratamentul Zoom care se prezinta sub forma unui gel cu proprietati speciale: pe langa o concentratie de 25% peroxid de hidrogen, pentru a obtine rezultate mai rapide si pentru un confort sporit al pacientului, in compoziția chimica a acestuia a fost inclus si un desensibilizant dentar, fosfatul calcic amorf (ACP), care sporeste gradul de stralucire al smaltului, pacientul avand la final un zambet alb, perfect, stralucitor.

In acest fel, pacientul poate obtine intr-o singura vizita la cabinetul stomatologic zambetul mult dorit, in doar 45 de minute, fara durere.

Rapiditatea cu care se obtin rezultatele estetice este remarcabila: in doar 45 de minute pacientul poate avea dinti mai albi de la 6 până la 8 nuante.

 

Doare?

Procedura in sine nu provoaca durere, desi poate fi simtit un mic disconfor in timpul tratamentului. De asemenea, in primele 24 de ore dupa procedura, este posibila perceperea unei sensibilitati a dintilor atunci cand se produc schimbari bruste de temperatura (consumul de bauturi fierbinti sau reci). Este recomandat ca cel putin trei zile dupa procedura sa se consume bauturi si alimente albe (de exemplu iaurt) pentru a nu afecta tratamentul si pentru a obtine cele mai bune rezultate.

 

Albirea dentara imi afecteaza dintii?

Albirea profesionala ZOOM este 100% sigura, fara efecte adverse, nu distruge si nu afecteaza dintii dumneavoastra sub nicio forma. Inainte de procedura se iau masuri de precautie pentru a proteja gingiile, astfel incat doar dintii sa fie expusi la Lampa ZOOM, restul zonelor din cavitatea bucala fiind acoperite si protejate.

 

Ce pot face sa pastrez cat mai mult timp culoarea obtinuta in urma albirii dentare?

Igiena dentara si a cavitatii bucale este deosebit de importanta in mentinerea indelungata a culorii albe a dintilor si trebuie intretinuta foarte bine. De asemenea, vizitele regulate la cabinetul dentar pentru a realiza igienizarea profesionala din 6 in 6 luni sunt foarte importante si eventual depistarea si prevenirea la timp a leziunilor carioase. Este foarte important sa fie tratate toate afectiunile dintilor, chiar dinaintea efectuarii tratamentului de albire (carii, afectiuni parodontale). La fel si alimentatia zilnica joaca un rol important in pastrarea culorii dintilor, de aceea, dupa tratamentul de albire se evita alimentele colorate (se considera contraindicate toate alimentele si bauturile cu coloranti artificiali) cel putin pentru o saptamana de la tratament.

Beneficii

  • procedura facila, nedureroasa, rezultat vizibil imediat.
  • kitul de albire profesionala indeparteaza petele persistente, rezultatul fiind un zambet stralucitor.
  • tratament efectuat de medicul dentist specialist.
  • scaderea sensibilitatii dintilor cu 70% fata de alte tratamente de albire.
  • efectul este  de durata.
  • poate fi repetata anual.

Zambetul dumneavoastra este foarte important. Este unul din primele lucruri pe care le remarcati atunci cand intrati in contact cu o persoana. Un zambet mai alb, mai stralucitor, va poate ajuta sa aveti mai multa incredere in dumneavoastra.