SWISS DENTAL – SUNTEM PRIMA OPȚIUNE CÂND AI NEVOIE DE UN DENTIST PROFESIONIST ÎN BUZĂU

07/11—2022 / no comments

SWISS DENTAL – SUNTEM PRIMA OPȚIUNE CÂND AI NEVOIE DE UN DENTIST PROFESIONIST ÎN BUZĂU

Afecțiunile dentare sunt, de cele mai multe ori, cauza multor nopți nedormite și motivul pentru care sunăm, de urgență, la un cabinet stomatologic. Dacă ai nevoie de un dentist în Buzău, îți stăm la dispoziție.

Știm cu toții că medicii stomatologi recomandă spălatul pe dinți de două ori pe zi. Această recomandare de care trebuie să ținem cu toții cont este de cele mai multe ori eficientă în sensul în care previne apariția și dezvoltarea cariilor profunde sau a altor afecțiuni dentare.

Totuși, există diverse alte cauze care pot conduce la apariția problemelor stomatologice, independent de voința noastră – fie că vorbim de dinți care nu sunt aliniați corect și atunci periajul nu este prea eficient în spațiul dintre dinți, fie că vorbim de accidente care se soldează cu pierderea parțială sau totală a unui dinte, fie că vorbim de periaj incorect sau insuficient, oricare dintre acestea ar putea fi motivul pentru care într-o dimineață ne trezim, ducem mâna la obraz și spunem “au!”.

Să o luăm însă pe rând, în funcție de etapele dezvoltării și înaintării în vârstă. Părinții ar trebui să știe că, după ce copilului încep să-i apară dinții de lapte, este recomandat să meargă la o vizită de rutină la stomatolog după ce copilul împlinește 1 an, dar nu mai târziu de 6 luni de la apariția primului dinte. La această vârstă, periajul se face zilnic, cu periuța și pasta de dinți corespunzătoare vârstei, iar intervenția stomatologului este în principal de prevenție – acesta verifică felul în care au crescut dinții de lapte, confirmă dacă au ieșit toți, verifică alinierea acestora, gradul de suprapunere dacă este cazul, verifică gingiile și face recomandări în funcție de fiecare mic pacient în parte. Serviciile noastre se adresează inclusiv lor, așa că dacă sunteți un părinte care caută un dentist în Buzău pentru copilul dumneavoastră, vă stăm la dispoziție cu drag.

De reținut pentru această etapă este faptul că vârsta de 8-9 ani este ideală pentru aplicarea unui aparat dentar, dacă este cazul și la recomandarea specialistului ortodont. Dacă observați că cel mic are dinții strâmbi și vreți să rezolvați din timp această problemă inestetică, clinica noastră oferă și servicii de ortodonție, care în ultimii ani au fost din ce în ce mai căutate, devenind aproape un simbol al grijii pentru sănătatea orală (poate și faptul că cei mici își pot schimba lunar culorile de pe dinți aduce un interes crescut pentru aparatul dentar în rândul copiilor).

În adolescență de obicei apar primele probleme dentare de o intensitate mică-medie – carii superficiale, abcese, dureri cauzate de erupția molarilor (măselelor) de minte etc. În această etapă, adolescentul trebuie încurajat să meargă de urgență la dentist pentru ca problema existentă să nu crească în gravitate – cariile netratate pot ajunge în profunzime și poți ajunge la extracția dintelui cariat, măselele de minte pot crește strâmb și pot împinge în ceilalți dinți crescuți deja, strâmbându-le aliniamentul etc. O vizită la medicul stomatolog nu doar că va rezolva din timp afecțiunea, dar, la fel de important, va opri accentuarea acesteia și va scuti adolescentul și de dureri mai mari, dar și de costuri mai mari în viitor.

La maturitate, controlul stomatologic anual trebuie să devină o obișnuință, iar experiența specifică vârstei ar trebui să fie imboldul care vă face să sunați la cabinetul stomatologic pentru un control regulat, o dată pe an. Prevenția este cel mai sigur mod de a descoperi afecțiunile dentare din stadiu incipient, ceea ce se traduce printr-un tratament mai simplu și mai puțin costisitor.

Dacă, totuși, vă treziți într-o zi cu o durere de măsea și cautați urgent un dentist în Buzău, vă asigurăm că o vizită în clinica noastră vă va rezolva problema – specialiștii noștri pot identifica rapid care este cauza durerii și o vor elimina și vă vor prescrie tratamentul necesar, dacă va fi nevoie. Principiul nostru este că tratăm pacienți, nu afecțiuni, astfel că fiecare pacient care ne trece pragul are parte de un tratament individual, specializat și axat pe problema specifică a fiecăruia.

Clinica noastră oferă o gamă variată de servicii, de la consult stomatologic, implant dentar sau tratamentul bolilor parodontale, până la servicii de ortodonție, albire a dinților sau estetică facială. În plus, dacă recomandarea specialistului este de a efectua o radiografie dentară, puteți beneficia de acest serviciu direct în clinica noastră, fără a mai fi nevoie să vă deplasați separat, la un alt cabinet de radiologie dentară.

De asemenea, cabinetul nostru din Buzău este locul potrivit unde vă puteți aduce la dentist copiii, de orice vârstă, pentru un control obișnuit sau, de ce nu, puteți veni împreună cu ei la un control de rutină pentru întreaga familie.

Specialiștii noștri au competențe și în lucrul cu copiii, astfel că suntem conștienți că primul contact al copilului cu dentistul trebuie să rămână o amintire cât mai plăcută și mai blândă, preferabil trecută la capitolul – încă o activitate obișnuită pe care o fac cu părinții mei în fiecare an. Copilul care de mic este obișnuit cu mersul la dentist va deveni un tânăr, ulterior un adult responsabil și preocupat de prevenție, atent la sănătatea dinților și a gurii sale, care nu va avea de înfruntat mari probleme dentare ulterior în viață.

Noi vă încurajăm să vă preocupați de dinții dumneavoastră, de sănătatea lor și a gingiilor, vă încurajăm să efectuați anual controlul de rutină și să apelați la specialiștii noștri de fiecare dată când vă confruntați cu o problemă dentară sau să ne contactați în cazul în care aveți nevoie de informații suplimentare legate de procedurile pe care le oferim în clinica noastră, folosind datele de contact de aici. Vă așteptăm.

IMPLANTUL DENTAR, APROAPE DE TINE ÎN BUZĂU – NE PREOCUPĂM DE SĂNĂTATEA TA PE TERMEN LUNG

07/11—2022 / no comments

IMPLANTUL DENTAR, APROAPE DE TINE ÎN BUZĂU – NE PREOCUPĂM DE SĂNĂTATEA TA PE TERMEN LUNG

Știm cu toții cât de importantă este sănătatea dinților și ce neplăcută poate fi o problemă dentară. De aceea, dacă ai nevoie de un implant dentar în Buzău, te invităm să citești mai jos.

Problemele dentare sunt ceva de care ne lovim majoritatea dintre noi, măcar o dată în viață, indiferent unde suntem, pe ce continent sau în ce oraș. În funcție de când intervin aceste probleme, soluțiile pot fi dintre cele mai variate, dintre care una destul de întâlnită este implantul dentar. Dacă ești din Buzău, sunt șanse rezonabil de mari să ai nevoie de un implant dentar la un moment dat. Cam cât de mari să fie aceste șanse? Cum ziceam la început, cam la fel de mari ca pentru cineva care stă în Cluj, New York sau Tokyo, numai că tu știi că vrei să te bucuri din nou de covrigii din zonă. Este absolut de înțeles.

Pentru cineva care nu a studiat în amănunt stomatologia, dar se confruntă cu extracția unui dinte, perspectiva unui implant dentar poate părea – la prima vedere – o aventură complicată și costisitoare. Una dintre primele întrebări ar putea fi, de exemplu, de ce am nevoie să umplu spațiul lăsat de un dinte bolnav, pe care l-am scos și care nu mă mai doare? doar mai am încă alți 30 de dinți. Află că orice spațiu lăsat liber poate duce la migrarea celorlalți dinți sănătoși, care până ieri stăteau aliniați unul după altul și dintr-o dată au mai mult loc în stânga sau în dreapta și încep să-și modifice poziția.

Orice modificare a poziției dinților cauzează, ulterior, o modificare a mușcăturii și deci a felului în care maxilarele noastre se întrepătrund și, împreună cu dinții, participă la mestecarea alimentelor. Am aflat un lucru curios de curând, și anume că sănătatea dinților noștri are un impact direct asupra felului în care creăm bolul alimentar, deci asupra digestiei. Altfel spus, dacă avem dinți sănătoși, bine aliniați, o mușcătură corectă și multă grijă de calitatea, dar și de numărul dinților noștri, vom avea implicit și o digestie mult mai bună.

Există mai multe cauze care pot conduce la pierderea unui dinte odată sănătos, pe care într-o zi ești nevoit să-l extragi. Aici putem aminti, spre exemplu, cariile netratate la timp care afectează complet dintele, atât de mult încât acesta nu mai poate fi reparat, ori dinții atât de greșit poziționați încât nu pot fi îndreptați, sau câteodată, extracția unui dinte poate interveni ca urmare a unor accidente nefericite.

O cauză aparte, fericită de această dată, poate fi dorința unui zâmbet frumos – dacă ai visat la dinți aliniați corect, dar natura din păcate nu te-a înzestrat cu asta, află că este foarte posibil să ți se recomande una sau mai multe extracții dentare înainte de montarea unui aparat dentar. Știi, aparatul dentar, acea decorațiune temporară pe care o vedem din ce în ce mai des în zâmbetele tinerilor și chiar ale adulților din jurul nostru. Acest mic truc modern al ortodonției intervine și pune la locul potrivit fiecare dintre dinții noștri mai dezordonați, iar după intervenția aparatului dentar, medicul ortodont poate recomanda un implant dentar pentru a completa șirul dinților rearanjați corect – ba chiar este încurajat implantul dentar după purtarea unui aparat dentar, pentru că, așa cum ziceam mai sus, dinții au tendința să migreze și ai risca să se dezordoneze din nou, după ce ai terminat cu aparatul.

Dar să vedem exact ce înseamnă acest implant dentar și de ce nu trebuie să ne fie teamă de el. Primul lucru pe care trebuie să îl cunoști este că intervenția se face sub anestezie locală, deci nu vei simți nimic. Nici măcar tradiționala, dar de acum învechita înțepătură de ac în gingie, pentru că există un spray care o face uitată. Implantul are forma unui șurub, este din titan și joacă pe poziția fostei rădăcini a dintelui extras – odată inserat în osul alveolar, implantul dentar este fundația pentru viitorul nou dinte.

Următorul pas nu presupune altceva decât să aștepți undeva între 3-6 luni pentru a ne asigura că implantul s-a integrat bine în os. În peste 95% dintre cazuri, pacienții nu întâmpină probleme de compatibilitate între implantul dentar și osul alveolar, astfel că după această perioadă de siguranță, putem monta noua coroană pentru completarea zâmbetului perfect. Cercul s-a închis și poți din nou râde cu toată puterea la glumele prietenilor tăi, iar dacă ai copii mici prin preajmă, vei scăpa de cele 1000 de întrebări legate de spațiul lipsă dintre dinți (mai ales dacă lipsa unui dinte este foarte vizibilă, adesea frontală).

Constantin, 62 ani, profesor: “Una dintre plăcerile mele în viața asta este să rod la oasele din ciorbă, mai ales că am în curte găini crescute de mine, deci știu ce mănânc. Ei bine, într-o zi, se pare că osul înaripatei a fost mai dur decât calculasem, așa că m-am trezit cu unul dintre dinții din față că s-a spart aproape în întregime. Pentru că nu sunt neapărat un mare fan al dentistului, nu m-am dus imediat, astfel încât într-o lună părea că pur și simplu mi-am scos eu singur un dinte. Sunt profesor și deja era evident că la școală elevii observau spațiul lipsă, începuse să-mi fie puțin rușine, așa că a trebuit să merg la dentist și să-mi pun un implant dentar. Acum pot din nou să deschid gura complet la ore fără să mă gândesc la ce vor spune copiii odată ce ies din clasă. Nu regret deloc, a fost mai ușor decât îmi imaginam

Anda, 33 ani, creator jocuri pe calculator. “Dinții mei au fost întotdeauna o problemă. Am maxilarele prea mici, dinții prea mari, defect din fabrică, nu aveam cum să controlez asta. Pe la 20 ani m-am hotărât să investesc în sănătatea dinților mei, așa că am mers la un consult la ortodonție. Înainte de a-mi pune aparatul dentar, a trebuit să fac 3 extracții pentru că pur și simplu dinții mei erau prea îngrămădiți – după ce am terminat cu aparatul dentar, am făcut 2 implanturi pentru că, mi-au explicat specialiștii, altfel aș fi riscat ca după 6 luni, un an, dinții mei să migreze din nou, dacă n-aș fi avut toate spațiile acoperite. Pentru mine, sănătatea gurii a reprezentat și reprezintă în continuare o prioritate, deși, recunosc, a fost o aventură destul de lungă până acum. Acum sunt bine, mi-am făcut mulți prieteni dentiști.

În concluzie, dacă și pentru tine sănătatea orală reprezintă o prioritate, dacă ești din Buzău și ai nevoie de un implant dentar sau de mai multe informații despre ce presupune această intervenție, te încurajăm să ne contactezi aici și te asigurăm că sănătatea orală a fiecăruia dintre pacienții noștri reprezintă o prioritate pentru noi.